Elias – auditiivinen aikamatka elävään historiaan - kuvituskuva
Elias – auditiivinen aikamatka elävään historiaan - kuvituskuva

Elias – auditiivinen aikamatka elävään historiaan

Kalevalan koonneen Elias Lönnrotin mukaan nimetty mobiilisovellus tarjoaa uudenlaisia ääniopastettuja kävelykierroksia, joilla kerrotaan ja kerätään kaupunkikohteiden kiehtovaa, kerroksellista historiaa.

Asiakas
Daddy Finland Oy

Tehtävä
Säilytä, opeta ja tallenna historiaa

Keinot
Mobiilisovellus

Kuratoitua ja käyttäjäsisältöä

Käyttäjällä on mahdollisuus valita kävelykierrokselleen tietty aihepiiri – urheilu, kirjallisuus, kummitustarinat, jne. – tai täysin vapaasti niiden yhdistelmiä. Toimitettu sisältö yhdistää dynaamisesti paikkatiedon ja siihen liittyvän historian ja tarinat. Ääneen luettuja tarinoita tuetaan immersiivisellä äänimaailmalla. Laadukas sisältö on kerätty paikallisoppailta, taloyhtiöiden historiikeista ja historiaseuroilta.

Elias on kaksisuuntainen. Jokainen käyttäjä voi jättää sovellukseen myös oman kohteeseen liityvän tarinansa äänitteenä. Käyttäjien jättämät tarinat merkitään oletusarvoisesti kuulopuheeksi, jolloin käyttäjä voi suhtautua kuulemaansa kriittisesti. Jos tarina todetaan paikkansa pitäväksi, se merkitään tarkistetuksi.

Elias – auditiivinen aikamatka elävään historiaan - kaupunkioppaan demovideo
Elias – auditiivinen aikamatka elävään historiaan - kaupunkioppaan demovideo

Miksi Elias

Kerroksellisuus

Erilaisten teemojen vapaa yhdisteleminen mahdollistaa yksilölliset, mielenkiintoiset reitit. Usein opaskierrokset keskittyvät yhteen aihepiiriin, mutta ihmisillä on useita kiinnostuksen kohteita. Rakennusten historia on aina kerroksellista. Samassa talossa on voitu piileskellä maailmansodan pommituksilta ja saunottaa jääkiekon maailmanmestaruuspokaalia. Niinpä Eliaksessa voi koota kierroksen teemoiksi vaikka kansalaissodan ja rock-musiikin, käyttäjän kiinnostusten mukaan.

Kaksisuuntaisuus

Elias keskittyy rakennusvuosien ja tyylisuuntien luettelun sijaan mielenkiintoisten persoonien historiaan. Elias myös tallentaa muutoin katoavaa suullista perimätietoa kaupunkilaisten omien tarinoiden muodossa. Yhdistelmä kuratoitua ja käyttäjälähtöistä sisältöä tekee kierroksista elämänmakuisia ja osallistavia.

Elämyksellisyys

Äänikirjojen ja podcastien suosion jatkuva kasvu kertoo siitä, että kuuntelu on lisääntynyt merkittävästi sisällön kuluttamisen käyttötapana viime vuosien aikana. Niinpä Eliaksessakin käyttökokemuksen immersiivisyyttä lisätään laadukkaasti tuotetulla, dramatisoidulla tilaäänellä. Tarinankertojat ovat ammattispiikkereitä, ja auditiivista elämyksellisyyttä lisätään 8D-ääniefektejä käyttämällä.

Elias – auditiivinen aikamatka elävään historiaan - kaupunkioppaan kuvituskuva

© Mainostoimisto Daddy Finland Oy, Satakunnankatu 33 B, 33210 Tampere.

Dadvertising from Tampere and Helsinki since 2007.
Brändin rakentaminen, yritysilmeet, verkkosivustot, sisältömarkkinointi, brändihahmot, painotuotteet, augmented reality.